dilluns, 10 de novembre del 2014

08/11/2014. La Fagueda del Reaule.

Crònica per Francesc Gimeno:


El passat dissabte 8/11/14 a un hora no apta per a gent normal, 7 desfaenats carregats amb motxilles queden en territori neutral per anar a passar un dia envoltats de natura, que previsiblement  els done mes d'una sorpresa.

Participants de la marxa inclòs Antonio, autor de les fotofrafies
Despres de 170 km, les ganes d'estirar les cames i esmorzar fan que Ramón, Lola, Paco, Ma José, Paqui, Antonio i Paco, decideixen reposar forces a la Sènia.

Des de l'area de lleure de la FOU creuem el barranc del mateix nom per adreçar-nos cap a la Font i la Cova dels Angels una sorpresa amb estalactites i estalagmites i columnes calcàries a plena llum del dia que continuen amb els seu refrescant degoteig que rega tota mena de falagueres, boixos, llentiscles, carrasques, pins negres, aurons, grèvols, una vegetació que juntament amb avellaners, teixos, ginebres, rosers i faigs omplin esta meravella de bosc, la Fageda mes meridional d'Europa.

Cova dels Angels
Pas superat pel grup
Després passem per la Font del Teix, que enguany degut a la irregularitat de les pluges te molt poca aigua. Una senda que travessa el barranc a l'esquerra de la pista ens mena cap amunt fins la tanca, on comença la senda que va cap al Pi Gros i la Font del Retaule també sense aigua. A ma dreta una estreta i humida senda farcida de boixos, aurons i teixos ens permet contemplar la majestuositat del pi de 700 anys 33m d'alçada 1,78m de diàmetre i 4,60m de volta de canó, que el pas dels anys i una ferida  de rellamp ha obligat a posar-li cables de filferro i cargols.

Junt el Pi Gros
Al tornar a la pista les fulles dels faigs, filtren de groc la llum del sol, i en un racó les arrels del Faig Pare s'endinsen baix dels peus del cim del Catinell afermant el seu domini centenari, 350 anys i uns 25 metres d'alçada fan que el venerable eixemplar siga una fita obligada dins del Retaule.

Tram per la pista
Amb la mirada indiscreta del Turmell 1240 m, continuem per la pista que ens du a la font i al barranc dels cirers, passant per la font i la cova del bous, després de contemplar les magnífiques agulles i la frondosa vegetació, ha valgut la nova ruta per a continuar coneixent totes les meravelles de este bosc encantat, que any rere any fa que tornem a descobrir tots els seus secrets.

Anim i fins la propera ruta.