diumenge, 26 d’octubre del 2014

26/10/2014. Ruta por las sendas de Gilet



Darrer diumenge d'octubre, una data molt especial per a molts valencians. L'última ruta del Club de Muntanya Xocainet programada del mes d'octubre ha coincidit amb el canvi d'horari, això ha permés que a les 8:30 hores després de dormir 1 hora més s'aplegàrem a la plaça de l'Estrela de Gilet 14 usuaris habituals del terme.

Sense recorregut programat, hem tingut que tirar mà d'una brúixola per a no perdre el Nort, massa dies sense disfrutar de les sendes de Gilet .

Després de travessar el barranc de la maladitja i de camí cap a la vinya de Silvestre, al cap d'una hora de camí, la molsa reflexa la poca pluja que ha caigut, el bon oratge i la falta d'humitat, no presagia que els bolets i esclatassangs  puguen aparèixer pel nostre terme.

En canvi els espàrregs s'enfilen per damunt del timó, serveró i romer. La majoría de garrofers tenen solades de garrofes que ningú ja no plega.

El barranc Balau comença a reviscolar, la neteja estiuenca ha fet rebrotar els llentiscles, el lligabosc, la coscolla i l'aritjol  s'enfila buscant relligar-se al brancatge.

L'escalonat barranc de la Bassa Empina i la pista del Palleràs ens convida a pegar un merescut mos, mentre contemplem el Pic de l'Aguila, el puntal de l'Aigua Amarga, la Mola de Segart, les penyes de Cock, Xocainet, la Creu i la Penya.


Amb forces renovades reprenem el camí cap a la senda i el coll de la Creu, des d'ací baixem cap al camí del Rodeno passant pel Drac, completant així la ruta. 

Això si la visita obligada, esta vegada al Bar Xocainet, per a beure unes cerveses i fer projectes de noves rutes ens anima a seguir disfrutant del cap de setmana.
Anim i fins la propera ruta.