dijous, 23 d’octubre de 2014

09/10/2014. Crònica de la IV VTG 2014


Crònica per Pepe Nari:


El passat dijous 9 d'octubre de 2014, dia de la Comunitat Valenciana, es va disputar, la que ja és una clàssica en el calendari del trail running en la província de València, la IV VTG 2014, presentant com a novetat en aquesta edició el Trail 11K amb D+525m, a més de la prova regna, el Trail 21K amb D+1275m.

Les dues proves que van sumar més de 600 corredors i corredores, van arrancar a les 8:30 hores amb el fresc del clarejar, recorrent paratges únics del Parc Natural de la Sierra Calderona, cadascuna d'elles per recorreguts diferents, unint-se en un únic traçat en els dos últims quilòmetres.

Foto Pepe Nari: Moment de l'eixida.


Foto Pepe Nari: Participants del 11K en el K3.5
El Trail 11K, va recórrer sendes i camins del barranc de la Maladitxa, el Raco de Gausa, barranc Balau, la Bassa Empina, barranc del Racó, les Penyetes. Recorregut curt però intens.
El primer tram per asfalt es va córrer molt ràpid, fent que la primera pujada pel tallafocs fóra molt dura. En el posterior descens per una senda molt tècnica es recupera una mica l'alè per a enllaçar de seguida amb la següent ascensió a Penyes de Guaita, arribant al avituallament per a reposar forces per al tram final. Seguia un descens ràpid per la pista forestal de Gausa i un ascens molt dur en la senda de la Cova Monedera, des d'on començava el descens fins a la linea de meta.
Els guanyadors absoluts del 11K van ser, en la categoria masculina Roberto Juan Herrera Rodríguez del equip Amics de la Volta al Terme Fondeguilla amb un temps de 00:59:14 hores, i en la categoria femenina Betatriz Lorente Lujan del equip Cor i Muntanya amb un temps de 01:15:15 hores.

Foto Pepe Nari: Cap de la carrera en Sant Esperit
Per altra banda, el Trail 21K, canvià el seu traçat en la primera meitat del recorregut, salvant així la zona afectada per l'incendi forestal del passat mes de febrer, però mantenint l'essència i duresa que caracteritza a la VTG. 
Després d'una eixida molt ràpida per asfalt, començava de debò la carrera, una primera pujada duríssima fins al coll de la Penya i una baixada molt tècnica fins al barranc dels Merles. Li seguia la pujada al Morró, i si açò no era poc, enguany s'ascendia al Xocainet, ascensió duríssima que al costat del descens perillós i tècnic fins al coll de la Creu, van fer que aquesta primera meitat de carrera fora dura per al gruix de corredors.
La segona meitat del recorregut enllaçava amb el recorregut trencacames de les dues primeres edicions: Sant Esperit, coll del Pic de l'Aguila, tallafocs, Penyes de Guaita, coll de la Mina, barranc del Racó, barranc de la Maladitxa, les Penyetes.
El guanyador absolut masculí fou Vicente Fernandez Roig del CE Outdoor Natura Moncada amb un temps de 01:55:59 horess. La guanyadora femenina va ser Olatx Alvariño Garay del equip Misjueves amb un temps de 02:28:10 hores

En l'apartat d'incidències, cal destacar que es va evacuar a una corredora del 11K al Centre de Salut d'Estivella, on se li van practicar uns punts de sutura en el colze a causa d'una caiguda.

La IV VTG 2014, ha comptat amb la col·laboració institucional de l'Ajuntament de Gilet, a més de comerços i empreses locals com La Caixa, Assessoria Ros & Climent, Bar El del Oli, Kiosco San Miguel, Forn L'Estrela, Forn Nelo i la fisioterapeuta María Monsó Estal.
Esment especial tenen els més de 60 voluntaris, voluntaries i veins i veines de Gilet, que un any més van contribuir amb la seua aportació i dedicació, per a que el treball de l'Organització de la IV VTG 2014 fóra un èxit.


Complit al el compromís de Ecoresponsabilitat, una vegada acabada les dos proves les marques fetes amb cals i les fites de plàstic utilitzades per senyalitzar ambdues carreres varen ser esborrades i replegades per voluntaris de la VTG i per menbres de l'Asociació de Voluntariat Gilet Vol Calderona. A tots ells, les nostres felicitacions per la llavor tant important una vegada acabada la prova.


Foto Gilet Vol Calderona
Foto Gilet Vol Calderona





















Com a organitzadors, sabem que hem de millorar en alguns aspectes. Hem pres nota de totes vostres crítiques que al costat de la nostra autocrítica ens farà millorar en un futur.
D'altra banda agraïm les vostres felicitacions, que no són poques, ens donen forces per a continuar treballant en aquest projecte.
Us volem agrair a tots i a totes per la vostra participació i confiança en la IV VTG 2014, i ens acomiadem de tots i totes fins a la pròxima edició, que serà la V VTG 2015.