dissabte, 4 de març de 2017

V MARXA SENDERISTA DE GILET.


Crònica per :Francecs Gimeno .

DESPRÉS DE VARIES SETMANES DE  PREPARATIUS, HA ARRIBAT EL DIA 26 DE FEBRER DATA DE LA  V MARXA SENDERISTA DE GILET.A LES 7:00H DEL MATÍ ELS SOCIS I MEMBRES DE LA DIRECTIVA DEL CMXOCAINET I ELS COL.LABORADORS DE L'ASOCIACIÓ SOLIDARIA D'ALIMENTS, COMENCEN LA DIADA, QUE ESPEREN SIGA AGRADOSA I PLENA DE BONES SORPRESSES. 

PREPAREN CAIXES PER ORDENAR ELS PRODUCTES DE LITRE SOLIDARI QUE ELS PARTICIPANTS INSCRITS ANIRAN DEPOSITANT ABANS DE L'INICI DE LA MARXA PREVIST A LES 8:30H. MENTRE S'ACABA DE PREPARAR LA POCIÓ MÀGICA, NECESSARIA PER GAUDIR COM CAL DEL RECORREGUT , QUE NATI, UNA EXPERIMENTADA I SABIA GILETANA HA ELABORAT ACURADAMENT, TALLEM LES COQUES, COMPLEMENT INDISPENSABLE PER ASSABORIR LA XOCOLATA, TANMATEIX ENLLESTIM L'APARELL ADIENT PER TREURE-LI EL SUC A LES 10 ARROBES DE TARONJA QUE ENS AJUDARAN A REVISCOLAR DESPRÉS DE RECORRER EL 12 KM DE LA RUTA QUE ENGUANY HEM TRIAT I SENYALITZAT AMB CINTES ROGES I BLANQUES.A LES 8:30H DES DE LA PLAÇA DE L'ESTRELA, COMENÇA LA MARXA,  DESPRÉS DE RECORDAR QUE NO ES TE QUE NOTAR PER ON HAN PASSAT LES 170 PERSONES PARTICIPANTS I QUE LA MUNTANYA TE QUE ESTAR MILLOR QUE LA HEM TROBAT QUAN ACABEM EL RECORREGUT. 
UNA COLLA DE JOVENETS SENDERISTES GUIATS PER RAMÓN AL CAP DE LA MARXA, OMPLIN EL CARRER DE LA MORERA, P JOSÉ MELCHOR I P. GIL SENDRA I IMPRIMIXEN UN RITME QUE PERMET QUE ELS PARTICIPANTS FORMEN UN CORDÓ MULTICOLOR QUE SEGUIX EL CORRIOL
DE LES PENYETES QUE DESPRÉS D'UN LLEUGER ASCENS, BAIXA TRAVESSANT EL BARRANC DE LA MALADITJA I S'ADRESSA CAP AL RACÓ ON TRAVESSA EL BARRANC DEL RACÓ I MARXEN PER L'ANTIGA VINYA DEL TIO SILVESTRE ON UN PÍ VERT TOMBAT PEL FORT VENT LLUITA PER REVISCOLAR, SEGUIM ENTRE GARROFERES I PINS I TRAVESSEM EL BARRANC BALAU I PUGEM FINS EL TRENCADIS EN URB. VALL DE SANT ESPERIT CERCANT EL DEPÒSIT D'AIGUA POTABLE QUE REP LES AIGÜES DEL POU DE LA BASSA ENPINA SEGUIM LA SENDA PER LA DRETA I BAIXEM PER INCIAR L'ASCENS DEL BARRANC DE LA BASSA ENPINA FINS EL POU QUE RODEM PER L'ESQUÈRRA I DES D'UN BANCAL SUPERIOR PODEM ALBIRAR LA PENYA, XOCAINET, LA CREU, EL PIC DE L'AGUILA I A LA DRETA PONERA, CASTELL DE SAGUNT I EL LITORAL HUI ENTERVOLIT. 

UNA SENDA EN LLEUGER DESCENS ENS MENA CAP A L'URB. LA CALDERONA ON TRAVESSÉM EL BARRANC DE LA MALADITJA EN LA PART MES ALTA I AGAFEM LA PISTA DEL GR-10 ,-QUE VA DES DE PUÇOL A LISBOA TRAVEESANT TOTA LA PENÍNSULA IBÈRICA-, QUE ENS PORTA FINS EL MONESTIR DE SANT ESPERIT I LA FONT DEL BEATO NICOLAS FACTOR, ON ESTÀ PREVÍST L'ESMORZAR EN UNES TAULES ENTRE EUCALIPTOS CIPRERS I GARROFERES.  

DESPRÉS D'UN XICOTET MOSSET, SEGUIM PER L'ESQÈRRA DE LA FONT BUSCANT LA PISTA PER DALT DE L'HORT DE FORA AMB OLIVERES, GIRÉM A L'ESQUERRA I PASSEM PER BAIX D'UN PÍ VERT TOMBAT PEL VENT SEGUÍM PER LA PEDRERA I PASSEM PEL BARRANC DE XOCAINET I PER LA PISTA ENLLAÇEM A LA DRETA AMB L'ANTIGA SENDA DE LA CREU PER PEDRES DE RODENO I CUDOLS D'ANTIGUES PEDRERES ENTRE  PINS, LLENTISCLES, LLIGABOSC, ARBORCERS, I PALERES ENS PORTA AL REPLANELL DE SORRA DES D'ON PODEM ENDEVINAR LA CREU ENTRE PINS DE RODENO, BRUCS D'HIVERN, GINEBRES, ARBORCERS.  
ARA GIREM A L'ESQUERRA PER LA SENDA ENTRE ESTEPES, ALADERNS, MARGALLONERS, FINS ARRIBAR A LA ZONA CREMADA FA UNS ANYS ON HAN REBROTAT LES ALBAIDES, ESPARREGUERES, GARROFERS, OLIVERES, ARBORCERS, MARGALLONS I VEIEM ENTRE ELS PINS I LA VEGETACIÓ QUE L'ENVOLTA AL DRAC DE LA CALDERONA QUE VA SER UNA PROPOSTA PER RECUPERAR UNA PEDRE FORJA I  D'ALTRES HAN ANANT COMPLETANT L'ACTUAL FESONOMÍA DEL ASPECTE EXTERIOR QUE ARA PODEM CONTEMPLAR . 

DAVANT NOSALTRES VEIEM L'IMPONENT MUNTANYA DE LA PENYA QUE ENS CONVIDA A CONTINUAR PEL CORRIOL QUE EN ZIGA-ZAGA I COSTERA AMUNT VA GUANYANT ALÇARIA I ENS MENA A LA PART MES ALTA ON L'INCENDI VA ARRIBAR I QUE EL VENT DE PONENT VA PROCURAR QUE NO AVANÇARA CAP A LA MUNTANYA DE XOCAINET I LA RESTA DE MUNTANYES, TRAVESSEM L'ÚLTIM GARROFERAL QUE PER ESTAR TREBALLAT ES VA LLIURAR DE LES FLAMES, BAIXEM PER LA PISTA EN ZIGA-ZAGA FINS ELS DEPÒSITS I EL CARRER EN CUL DE SAC ON COMENÇA LA SENDA ON  EL FORT VENT VA TOMBAR TOTS ELS PINS AFECTATS PEL TOMICUS FA UNS ANYS I QUE ARA LA BRIGADA FORESTAL HA COMENÇAT A TALLAR PER PODER PASSAR ELS SEDERISTES.  
EN ARRIVAR A L'URB. DEL PLÀ DE LA VENTA, TOT EL RECORREGUT EN EL TRAM FINAL EL FEM XAFANT ASFALT I UNA VEGADA EN EL CARRER SANT MIQUEL GIREM A LA DRETA PEL CARRER VALÈNCIA, P. JOSE MELCHOR, PLAÇA FRANCISCO GIL I ARRIVEN ELS PRIMERS SENDERISTES A LA PLAÇA DE L'ESTRELA DESPRÉS DE 4 HORES DISFRUTANT DE L'ORATGE, DELS MAGNIFICS INDRETS PER ON HEM CAMINAT I ARA ELS COL.LABORADORS ENS OFERIXEN SUC DE TARONJA RECENTMENT ESCORREGUT QUE ENS AJUDA A REVISCOLAR I COMENCEM A REPARTIR ELS OBSEQUIS QUE EL CLUB DE MUNTANYA XOCAINET, TE PREPARATS PER ALS 20 PARTICIPANTS QUE HAN TINGUT LA SORT I QUE VAN ARRIVANT POC A POC. 
DONEM LES GRACIES ALS COL.LABORADORS I  A TOT@S ELS SENDERIST@S PER CO.LABORAR AMB L'ASSOCIACIÓ SOLIDÀRIA D'ALIMENTS DE GILET, I SI VOS HA AGRADAT LA V MARXA SENDERISTA DE GILET, ESPEREM QUE ENGUANY QUE VÉ TORNEU A VINDRE I TRIAREM UN RECORREGUT QUE VOS FAÇA GAUDIR DE LA MUNTANYA AMB GERMANOR I RESPECTE AMB LA NATURA. 

ANIM I FINS LA PROPERA.

     

Fotografia: Antonio Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada