dimecres, 13 de novembre del 2013

09/11/2013. Fixta d'abres i arbustos en la ruta de la Fageda del Retaule.

El nostre amic Francisco Sanchez i Orón, més conegut com Paco, en la ruta del passat 9 de novembre a la Fageda del Retaule, va deleitar als presents amb els seus coneixements en botànica, identificant nombroses espècies d'arbustos com així, els noms dels arbres. A continuació el nostre amic, ens ha elaborat una fitxa amb il·lustracions de fotogràfies del que varem vorer en el transcurs de la marxa.

Fitxa:

Pinus nigrasubsp. Salzmannii
Pinus sylvestris
A l'inici de la marxa, ascendint, vam poder observar tant el pi negral o laricino (Pinus nigrasubsp. Salzmannii) i el pi silvestre (Pinus sylvestris). 



En arribar al cim on parem a esmorzar destacaria la presència de savines (Juniperusphoenicea) que desprenien una agradable aroma.

Juniperusphoenicea
Buxus sempervirens
Juniperus communis


El descens va ser fabulós en un primer moment observem el boix (Buxus sempervirens), arbust molt abundant en aquesta zona i el ginebre comun
 (Juniperus communis).


Ilex aquifolium

En una xicoteta esplanada ens esperaven dos arbres especials, d'una banda un gran teix (Taxus baccata) i gairebé enfront un grèvol (Ilex aquifolium).

Taxus baccata




Finalment arribem a la Fageda del Retaule on vam poder gaudir d'un bosc de Fajos (Fagus sylvatica) al costat de arces (Acer opalus subsp. Granatensis) i avellaners.
Fagus sylvatica
Acer opalus subsp. Granatensis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada