divendres, 5 de maig de 2017

RUTA ESLIDA CASTRO


Crònica per : Francecs Gimeno.El passat diumenge 23 d'abril quedem a les 7:30h per desplaçar-nos en cotxe fins el municipi d'Eslida en plena Serra d'Espadà, deixem els vehicles a l'aparcament del restaurant i els cafenets que no falten per començar a caminar per la pista entre sureres, per cert les restes d'una gran soca de suro, que podem abraçar entre 4 persones, ens diu com a Surera Mare que respectem tot el que ens envolta per a que el bosc ens guie per bons corriols durant molts mes segles.

Una senda per l'esquerre s'enfila en ziga-zaga vessant amunt per l'ombriu, on les falagueres, les molses i els brucs ara en flor, ens mostren l'especial climatologia que te este bosc relativament proper al litoral de la Mar Mediterrània, que en cada època de l'any ens ofereix els seus fruits si sabem com respectar les seues condicions de convivència a curt i llarg termini.

Mentre controlem les pulsacions i el pantaix ens permet parlar, anem mirant les restes de grans solcs en terra i ribassos de pedra de rodeno, que ens diu que estem entre les trinxeres de la línia Matallana mes popular anomenada línia XYZ , que va ser manada a fer en 1938 per a la defensa de Valencia front a l'avanç de les tropes rebels a la II República, durant la Guerra Civil.
 Arribem a un replanell que algú a senyalat com a lloc especial, fent un rotgle amb pinyes i decidim pegar un mosset i raonar de la curiositat de les programacions televisives i com no de les properes eixides, la propera peregrinació a les Useres i la baixada des de Sant Joan el 29 d'abril. Lola, Jose, Julian, Amparo, Felix, Angels, Vicent, Lola, Ma José, Ramón, Antonio i Paco, comenten si serà possible fer la Trans Espadan a falta de trobar allotjament en algun poble de la ruta.
Seguim la senda i decidim no pujar al Castell de Castro
ni a la Nevera, agafem una ruta alternativa per pista que amb mes recorregut però mes assequible, després de tanta costera amunt i avall, que ens mena a l'inici de la ruta circular, on una part del grup de senderistes decideix acabar dinant al restaurant especialitzat en cuina cordovesa, Bon Profit.
Anim i fins la propera a Sant Joan de Penyagolosa, Camí dels Pelegrins.


Nota d'Edició:Incloem en esta crònica les fotografies del 04/02/2017, dia que com es pot apreciar ens va caure una bona tempestat d'aigua i ens va obligar a desistir. Angel, Carlos, Alicia, Ramon, Luisa, Alejandro, no ens van acompanyar en esta ocasió, "pero nosotros los llevamos en este nuevo intento en nuestros corazones".


     

Fotografia: Antonio Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada