dimecres, 24 de maig del 2017

RUTA DELS PELEGRINS DE LES USERES 2017


Crònica per :Francesc Gimeno .



Enguany la programació del cmxocainet ha contemplat la possibilitat de fer El Camí dels Pelegrins, els seus socis i simpatitzants han gaudit durant prou anys de la germanor d'este ancestral pelegrinatge, que data del Segle XIV i que els habitants del poble de les Useres, any rere any han sabut mantenir tot i que la despoblació durant moltes dècades ha anat minvant els possibles participants, 12 Pelegrins + 1 Guia, per el que han hagut d'adaptar les normes a la situació real.
Els socis del Club de Muntanya Xocainet, s'han organitzat segons les seues possibilitats per poder acudir al punt de trobada al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, o be pernoctant en allotjaments rurals d'Atzeneta i acoblant cotxes pel trasllat des del punt d'eixida i retorn a les Useres punt final.

L'objectiu ha sigut seguir les passes dels Pelegrins i cavalleries "-càrregues-"per tots els punts on poder contemplar i escoltar, els càntics i resos durant tot el recorregut entre Sant Joan, Xodos, Sant Miquel de les Torrecelles i les Useres durant els 35 Km la major part dins del GR-33.
Cap a les 11:15 acudim al Santuari buscant una taula i cadires al bar per esmorzar i fer-se un cremaet de rom, per començar amb bon peu i millor ànim i fruir del paisatge i de l'oratge, durant tot el recorregut. Amparo, Fèlix, Rosa, Lola, Mª Jose, Ramon, Angels, Vicent. Lourdes, Toni, Paco, amb Antonio i Sento que amb la seua afició a la fotografia, deixen magnífiques estampes del pelegrinatge, que amb la seua visió conten molt mes d'este recorregut.


Vos convidem a l'any vinent al Camí dels Pelegrins de 2018.




     

Fotografia: Antonio Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada