dimarts, 6 de maig de 2014

13/04/2014. Ruta al Puig Campana, Finestrat (Alacant).


El passat 13/04/2014 i complint amb el calendari de rutes previstes, s'apleguem a la Plaça de l'Estrela de Gilet i a l'esplanada del Monestir del Puig al voltant de les 7:00 hores per acostar-se a Finestrat i pujar al Puig Campana.

Després de fer una parada tècnica, prop de Calicanto, on s'afegeix Ramón, des del cotxe anem veient i comentant les muntanyes i rutes que els senderistes han fet durant els 10 anys des de que CM XOCAINET va iniciar la seua activitat.

El Cavall Bernat, Monduver, Montgó i com no les futures, Montcabrer, Benicadell...serrres de Bèrnia, Aitana son eixèmples de les ansies de coneixer i fruir el territòri.

Una vegada aparcat a la Font del Molí i reunit el grup de 15 senderistes: Pepe, Patro, Vicènt, Angels, Ramón, Antonio, Paqui, Juan Ramón, Mari Luz, Paqui, Amparo, Paco, Maria José, Ramón i Paco. Mentre, se corden be el calcer i se carreguen la motxilla a l'esquena no perden de vista l'immens monument natural que tenen davant seu, un gegant de 1410 m del nivell de la mar, considerat el mes alt dels que estan més prop, de tota la costa.

Tan alta es la moral del grup, que el mes atrevit Ramón proposa, sense exit, ascendir per la pedrera, tram de 500 m del KM vertical, i al capdavall ho fa tot sol.

El 80% de la ruta circular, transcorre entre antics bancals de garrofers i oliveres, que foren calcinats el Gener de 2009 per un gran incendi que va cremar 1.000 Ha, i que la pròpia natura s'ha encarregat de reviscolar sàviament amb flora autòctona, Hisopo, Xara, Romer, Timó, Bòja, Garrofer, Pi.


Des del Coll del Pouet, encetem la senda que salvant un desnivell de +- 500 m ens porta al cim del Puig Campana. 

La Senda Botánica de l'Ombria, un zig-zag que ens sorpren a cada revolta amb espècimens de Salvia, Cantueso, Heura, Auró, Fleix, Carrasca, que entre pedreres i roca calcàrea, aprofiten al màxim la terra que els permet desafiar la constant erosió de les vertiginoses vessants i la convivència amb les cabres que hi habiten.

Cap a les 12:15 hores  arribem al punt geodèsic, sense deixar de contemplar amb un sentiment agredolç la panoràmica que tenim al voltant, ens sorprèn negativament, la total ocupació urbanística de la costa des del Cap de Sant Vicent, Alacant Sant Joan, la Vila Joiosa, Altea, Calp i al mig la brutal agressió de Benidorm. El portell de l'altre cim del Puig Campana, la carena de Bèrnia, la serra d'Aitana, encara que molt nues de vegetació ens alegren el día.Baixant i de tornada parem a dinar a la Font de la Solsida i la presència de les cabres es fa evident a l'abeurador. Compartir la bota de vi, ametles, fuet i altres viandes ens ajuda a reviscolar i tindre forces per recórrer el que queda de ruta. A la Font del Molí ens refresquem i al restaurant entre cerveces, papes i JiJi JaJa, quedem fins la propera. La G.C. de Tràfic comprova que tenim la documentació com cal i arribem a casa com si res.

Ànim i avant.