dimecres, 29 de maig del 2013

Cova de la Mina (Gilet)

Per Ricardo Silvestre i Pepe Nari:

Situació de la cova
El passat 17 de maig vaig fer una ruta a la Cova de la Mina, havia pujat ja un parell de vegades però havia estat incapaç de trobar-la. A molts com jo els havia passat el mateix i alguns deien que si la cova de la mina era un mite. Doncs no, existeix! Seguint les indicacions del nostre amic Paco Gimeno, no m'ha estat difícil de trobar. Les fotos són la prova. Això sí, cal anar amb extremada precaució perquè correm el perill de caure dins d'ella a plom si no ens adonem de veure-la. El lloc no és molt freqüentat però s'hauria d'acotar per seguretat.
Entrada de la cova
Des de eixe dia son molts els amics de Gilet que s'han acostat a veure-la, uns per confirmar la seua existència, com Jesús Domínguez, Paco Garcia i el Tate, i altres amb la curiositat de descobrir el que s'amaga dins d'aquesta cova, com son Ricardo i Rafa, experts en l'escalada i l'espeleologia  que el passat dia 24 de maig van fer una visita al interior de la cova. El nostre amic Ricardo ens conta: 
"Aquesta vesprada hem baixat Rafa i jo a la cova de la Mina. És un pou d'uns 6 metres que hem baixat amb cordes i amb equips de espeleologia. Després hi ha un terraplen d'un metre i un altre ressalt de 2 metres que es baixa també amb cordes. Una vegada baix, a l'esquerra hi ha una gatera que s'endinsa 3 o 4 metres en descens fins arribar a un altra vertical molt estreta que a penes mesura pam i mig. He tirat una pedra i haurà baixat uns 10 metres mes. Pense que es podrà baixar fins baix, però tindria que ser una persona mes xicoteta qui baixara primer. Parlaré amb uns amics espeleòlegs a vorer si volen vindre a explorar la cova. No hi havia ratpenats, i el guano que hi havia era vell i estava molt sec. Pense que no hi ha cap colònia de ratpenats dins de la cova".
Ricardo en l'interior de la cova
Diversos membres del Club comentarem la idea que seria interessant ficar-ho en coneixement de la autoritat competent i que ells foren els encarregats d'avaluar la perillositat del lloc, i també localitzar la seua ubicació. Luismi contactà amb Mª José, l'agent forestal del Parc Natural de la Calderona, i quedà amb ella huí per anar a vorer la cova. 
Aquest matí hem anat Mª José i el seu company Héctor, Luismi i jo, i els hem acompanyat fins a la cova. Héctor, molt valent ha baixat a explorar la cova i ha quedat molt satisfet. Ens han dit que tornaran amb un company que li agrada molt la espeleologia, i que amés faran un informe ubicant la cova i avaluant els seus riscos.


Ubicació de la cova de la Mina



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada