dilluns, 3 d’agost del 2015

MARXA SENDERISTA A LA LLUM DE LA LLUNA.


Crònica per :Francesc Gimeno.


El passat dissabte, 1/08/15 a les 21:30h, ens aplegàrem a la plaça de la Estrela de Gilet per a gaudir d'una nit de lluna plena, la segona lluna plena del mes de Juliol, ( el 2/07 i el 31/07 ) anomenada Lluna Blava per ser la segona dins del mateix mes.
 Després de sopar a casa o en colla al bar, 65 senderistes entre adults i xiquet@s, vinguts des de València, Sagunt, Albalat, del Puig i de Gilet, iniciem la passejada pels carrers del poble fins arribar a la senda que ens porta entre antics garroferals i pins, fins el creuament del barranc de la Maladitja i ens enfilem pel carreró de Serra x arribar al camí del Barranc Balau, envoltats de pins i antigues oliveres i garroferes, que no deixen passar la claror de la lluna que tímidament aguaita entre els núvols.
 La senda es fa estreta i sembla voler acaronar-nos deixant un lleuger perfum a romer, espígol, llentiscle i a terra humida, regada per la molt esperada pluja de la passada nit. Tota pedra fa paret degueren pensar els antics pobladors d'estes terres que aprofitaren per fer ribaços i bancals que han mantingut un cultiu de secà sostenible i evitat la natural erosió durant molts segles.
 En arribar a les Penyes de Guaita a la ratlla del terme, el satel.lit es mostra amb la seua màxima lluminositat, reflectint la seua claror damunt de la mar i dels corriols i camins que anem xafant sense necessitat de llanternes. 
Sense massa dificultat baixem per una xicoteta canal i un corriol fins la pista que ens menarà fins la creu del Picaio, mentre contemplem el litoral des de Cullera fins Almenara reviscolem amb fruita i beguda, lamentant el despropòsit de contaminació lumínica que malbarata l'enllumenat de polígons deserts, pobles i ciutats que es un contrasentit, sobre tot en una nit de Lluna Blava.
 Reprenem la tornada per la pista i la claror ens guia durant tota la ruta, la satisfacció dels participants es molt bona, i ens animen a programar noves eixides amb suggerències que anotem per millorar les pròximes convocatòries.
 Aním i fins la propera.



     

Fotografia Antonio Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada