dimarts, 29 d’octubre del 2013

09/10/2013. Crònica III Volta al Terme de Gilet 2013.

Crònica per Pepe Nari:

El passat 9 d'octubre de 2013, per tercer any consecutiu, es va celebrar la III VTG 2013, amb un gran èxit de participació.

La prova que travessa paratges del Parc Natural de la Serra Calderona, amb un recorregut de 21 Km i un desnivell positiu acumulat de 1100 m, en la modalitat marxa-carrera, ha sigut organitzada pel Club d’Atletisme Gilet i el Club de Muntanya El Xocainet, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gilet.


Luis A. Hernando i Eva Maria Moreda amb el integrants
del C.A. Gilet i del C.M. Xocainet.
 Foto de Jose Rodríguez.
Al igual que en la primera edició, la prova va tenir l'atractiu de comptar amb la presència de dos referents d'aquest esport, tant a nivell nacional com a internacional, com són Luis Alberto Hernando Alzaga (Adidas Team), i Eva Maria  Moreda Gabaldón (Sa Milana-Alaró).

Passats uns minuts sobre les 8:30, es va donar l'eixida, el cap de carrera va eixir molt ràpid agafant posicions per a evitar taps en l'inici de la senda de la furgoneta, estreta i amb rampes curtes però amb molta pendent. Ja des de l'inici, la carrera va ser liderada per Carlos Aguilella Pallares (Club Mur i Castell-Tuga) i Luis Alberto Hernando, passant pels diferents punts de control i avituallamients alternant les seues posicions.

Luis A. Hernando y Carlos Aguilella Pallares baixant per la senda de la Creu. Foto de betatrailrunner.com
A poc a poc, el gruix de corredors i senderistes van anar passant per tots els paratges pels quals transcorria la III VTG 2013, senda de la furgoneta, Barranc dels Merles, els Bonsais, el Morró, Xocainet, Balcó de la Penya, senda del Drac, la Creu, Barranc de Xocainet, Sant Esperit, senda del Pi Negre, Tallafocs,  Bassa Empina, Barranc Balau, la Mina, Barranc de la Maladitxa, i finalment la senda del Xampinyó per a entrar de nou al poble.

En l'últim terç de la carrera es van decidir les posicions finals. En aquests últims quilòmetres, Luis Alberto Hernando es va despistar del recorregut en dues ocasions perdent posicions, amb el que Carlos Aguilella  Pallares va arribar en solitari a la meta portant-se la victòria amb un temps de 1:43:06. El podi masculí ho van completar José Luis Castillo (Regiment NBQ) i Ernesto Diago Marin (C.A. Vall d’Uixò). Luis Alberto Hernando va entrar en meta 10º, per davant d'Eva Maria Moreda Gabaldón que es va portar la victòria en la categoria absoluta femenina amb un temps d'1:56:46.

Luis A. Hernando amb el jóve José Carlos Díaz García.
Foto de Sergio Andrés.
En la categoria local masculina la victòria va ser para Héctor Benajas Pastor (C.A. Gilet) amb un temps de 1:54:08 i en la categoria local femenina la vencedora va ser Noemie Cassin (C.D. Morvedre) amb un temps de 2:56:12.

Cal destacar l'abandó del jove corredor local José Carlos Díaz García (C.A. Gilet), de tan sol 16 anys, que mancant 3 Km per a la meta va haver de retirar-se per una lesió en la planta del peu. Fins al seu abandó en el 5º avituallant marxava 3º absolut en solitari.





Més de cinquanta voluntaris i voluntaries es van encarregar de senyalitzar els encreuaments perillosos, de preparar els avituallaments, de realitzar fotografies dels participants, preparar l'aperitiu de meta, megafonia, etc. Sense la col·laboració de tots ells, no hauria sigut possible la realització d'aquest esdeveniment.

Voluntaries preparant el picoteig de meta junt al speaker Kike Moret. Foto de Kike Moret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada