dijous, 14 de març de 2013

Romeria 'Els Pelegrins de Les Useres'


Hola a tots i a totes, vos informem que per al proper dissabte 27 d'abril de 2013, un grup d'amics membres del C.M. El Xocainet estan organitzant una eixida a la tradicional romeria 'Els Pelegrins de Les Useres'. 

Historia:

Aquesta romeria data del segle XIV, on dotze pelegrins i un guia eixiran el divendres 26 d'abril en pelegrinatge penitencial cap al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, on els pelegrins faran nit. La distancia recorreguda és d'uns 35 km, i els punts més emblemàtics per on travessa la romeria son l'Ermita de Sant Miquel de les Torreselles (Llucena del Cid), Xodos i Sant Joan de Penyagolosa (Vistabella). Al dia següent, de matí en el Santuari de Sant Joan de Penyagolosa es realitzarà la ceremonia del Perdó. Després començaran el camí de tornada cap a Les Useres passant primer per Xodos, i mes tard per l'ermita de Sant Miquel de les Torreselles. Per a més informació feu clic ací.

Organització:

Es va a llogar un autobús per anar i tornar. El preu estimat del autobús és de 20 €.
  • L'eixida està programada a les 8:00 hores del dissabte 27 d'abril des de El Puig.
  • L'arribada a Sant Joan de Penyagolosa s'estima sobre les 10:00 hores. 
  • La primera etapa de la romeria és des de Sant Joan de Penyagolosa fins a Xodos, uns  12 km. L'hora d'arribada s'estima sobre les 15:00, ací esperarem l'entrada dels Pelegrins i farem la parada per a dinar.
  • La següent etapa va des de Xodos fins a l'Ermita de Sant Miquel de les Torreselles, aproximadament uns 12 km. S'estima que s'arribarà sobre les 17:00 hores. Cal tenir en compte que si decidim fer aquesta etapa hi ha que sumar 3 km mes de ruta fins l'autobús. L'autobús ens esperarà en el Castell d'Atzeneta, més o menys a uns 3 km. Si per el contrari, anem amb l'autobús tenim que saber que, per poder vorer els pelegrins en l'Ermita de Sant Miquel hi ha que caminar els 3 km d'anada i altres 3 km de tornada.
  • L'ultima etapa és des de l'Ermita de Sant Miquel de les Torreselles fins a Les Useres, aproximadament uns 12 km. L'hora d'arribada a Les Useres s'estima sobre les 21:00 hores. Soparem i espararem l'espectacular entrada en processó en silenci dels Pelegrins a Les Useres.
  • En finalitzar la processó farem el camí de tornada a casa. Estimem que arribarem a El Puig sobre la 1:00 hores del diumenge.


Nota:

  • Si estas interessat en anar, tens que enviar un email a la direcció del club:
  • La data tope per apuntar-se és el proper 13 d'abril de 2013, coincidint amb la XII Marxa a peu Camp de Morvedre, o abans si es completen les places de l'autobús.
  • Cada persona ha de dur-se el menjar i beguda per a tot el dia, les poblacions de Xodos i Les Useres son molt xicotetes, i els serveis de bars i restaurants no poden donar abast a tanta concentració de gent.
  • L'autobús estarà sempre al final de cada etapa. Cada persona por fer l'etapa o etapes que vullga, o inclús no fer cap, i sols desplaçar-se amb l'autobús. L'autobús ho tindrem sempre de suport, podrem deixar xaquetes, bolsos, neveres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada